Vandenbempt oordeelt streng: Gewoon niet goed genoeg in shirt van Rode Duivels

Vandenbempt oordeelt streng: "Gewoon niet goed genoeg in shirt van Rode Duivels"

15-11-2017 23:28
4

België heeft tegen Japan (1-0) voor het eerst sinds lang nog eens de nul kunnen houden. Toch zijn de defensieve problemen nog niet opgelost volgens Peter Vandenbempt.

De analist beweert dat de Rode Duivels kansloos zijn in Rusland als de sterkhouders niet thuis geven. "Met dank aan Mignolet hield België de nul tegen Japan. Het stond beter dan tegen Mexico, maar ik moet daarbij zeggen dat de aanvallende kwaliteiten van Japan veel minder zijn dan die van Mexico", vertelde Vandenbempt op de webstek van Sporza.

De commentator zag toch ook opnieuw enkele onzekerheden. "Kabasele kreeg zijn kans, maar zijn uitvoetballen was toch heel erg matig. We hebben geleerd wat we al wisten: namelijk dat Kabasele, Ciman en Boyata gewoon niet goed genoeg zijn in het shirt van de Duivels."

"Het is vingers kruisen dat Alderweireld, Vertonghen, Kompany en Vermaelen topfit naar Rusland kunnen trekken. Als je dan toch naar back-ups zoekt achter die vier, zou ik bijvoorbeeld de prestaties van Nicolas Lombaerts bij Oostende de komende maanden een keer volgen", besloot de analist.