Martinez krijgt raad: Hem zouden wij niet meenemen naar WK

Martinez krijgt raad: "Hem zouden wij niet meenemen naar WK"

maandag 13 november 2017 om 10:30

België is kwetsbaar achterin, dat is in de match tegen Mexico absoluut gebleken. Het trio met Thomas Vermaelen, Dedryck Boyata en Laurent Ciman stond op wankele benen. Ook Het Belang Van Limburg maakt zich zorgen.

Analist Kristof Liberloo ziet België enkel een goeie kans maken als alle toppers fit zijn. De wisselspelers waren dramatisch. "Boyata is nog relatief jong (26) en moeten we na die zeperd tegen Mexico niet volledig afschrijven, Ciman (32) zouden wij echter niet meenemen naar het WK, mochten we de 23 namen voor Rusland moeten uitkiezen."

"De Belgische defensie is al sinds het EK in Frankrijk een zorgenkind. De keren dat de Rode Duivels met hun beste verdediging aan de wedstrijd konden starten, zijn niet op een hand, maar op een pinkje te tellen. Neem nu de verloren kwartfinale op het EK vorig jaar, toen liepen Meunier, Alderweireld, Denayer en Jordan Lukaku achteraan. Onvoldoende als je prijzen wil pakken op een groot eindtornooi." 

België moet dan ook geluk hebben met blessures. "Alleen als er volgende zomer in Rusland maximaal één speler uit het rijtje Kompany-Alderweireld-Vertonghen-Vermaelen geblesseerd (of geschorst) is, kan hij het hoogste ambiëren. Is dat niet zo, dan bestelt u best tickets voor de groepsfase. Kaartjes voor de kwartfinale? Niet doen."

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Poll

Verdient Ciman mee te gaan naar het WK?

(368 stemmen)

Plaats een reactie

SD +3523
maandag 13 november 2017 om 10:58
Is dit een klucht ? Boyata met zijn 26 is nog "redelijk" jong. Het probleem in de verdediging is reeel en het is niet met J.Lukaku, Carasco e.d. dat dit probleem opgelost wordt. Onder Wilmots was Lombaerts een vaste waarde op de back; waarom zou het met hem erbij niet lukken in een 4-mansverdediging ?
[Reactie gewijzigd op maandag 13 november 2017 om 10:58]
Vind ik leuk
Dirk H +1403
maandag 13 november 2017 om 11:55
Mss omdat zijn passage bij Oostende toch niet zo schitterend is
Vind ik leuk
freeman +5812
maandag 13 november 2017 om 12:01
In dat geval beter Engels meenemen !
Vind ik leuk
maandag 13 november 2017 om 11:18
Het slot van het artikel is volgens mij wel heel juist hoor.
Gewoon te weinig volwaardige wisselmogelijkheden achteraan.
Vind ik leuk
Julien +773
maandag 13 november 2017 om 11:19
Lombaerts en Engels moeten absoluut mee naar het WK als alternatieven voor Kompany, Alderweireld, Vermaelen en Vertongen. Voor zover Kompany op dat ogenblik nog voetballer is.
Vind ik leuk
freeman +5812
maandag 13 november 2017 om 11:59
Het enige minpunt was de 3 mansverdediging tegen Mexico ! Centraal was de verdediging heel kwetsbaar , alleen al door het feit dat Vermaelen & Ciman steeds gedwongen werden op de flanken te gaan verdedigen tegenover de " 3 aanvallende spelers " van Mexico ! Ciman deed het evenwel niet ZO slecht, de verdediging miste gewoon nog een extra centrale verdediger ! Dus moest er geopteerd worden voor een VIERMANSVERDEDIGING !!!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Martinez krijgt raad: "Hem zouden wij niet meenemen naar WK"