Vandenbempt hekelt twee Rode Duivels: Gewoon heel erg slecht

Vandenbempt hekelt twee Rode Duivels: "Gewoon heel erg slecht"

12-11-2017 17:39
1

Peter Vandenbempt heeft met argusogen gekeken naar de interland België - Mexico, waarin België zich bijzonder kwetsbaar toonde. Voor Vandenbempt lag dat vooral aan twee zwakke schakels.

Door de blessuregolf achterin moest er heel wat gepuzzeld worden. "De twee jongens die dat moesten opvangen, Boyata en Ciman, zijn toch pijnlijk door de mand gevallen. Als je daarmee op een toernooi belangrijke matchen moet spelen, dan heb je een probleem. Dus het is een momentopname, maar het EK in Frankrijk heeft ons geleerd dat het door omstandigheden wel kan dat je op deze jongens moet terugvallen. En het was gewoon heel erg slecht", klinkt het bij Sporza.

Mexico wist perfect hoe België pijn te doen. "In de eerste helft waren we al kwetsbaar in de rug, maar toen miste het spel van de Mexicanen toch een beetje diepgang. In de tweede helft is het er wel helemaal uitgekomen. De Mexicanen hielden drie mensen voorin en daar wisten de Belgen geen raad mee. Er was ook weinig communicatie, ook met de flankverdedigers, en weinig druk op de bal. Het middenveld hielp ook niet. Dus in het geheel baart me dat wel zorgen."

Vandenbempt ziet dat dit systeem nieet werkt tegen sterkere tegenstanders. "Ik zou zeggen tegen zwakkere ploegen lijkt me het huidige systeem zeer goed. Het heeft al goed gefunctioneerd en het past bij het voetbal dat België wil spelen met veel aanvallende spelers, druk vooruit en offensieve patronen. Maar een paar matchen hebben ons al getoond dat het tegen een sterkere tegenstander toch voor problemen zorgt. En dan zijn Bosnië en Mexico nog niet eens de absolute topploegen die we straks moeten uitschakelen op een groot toernooi."