Het rommelt bij Meunier en co.: Neymar wordt moe van hem

Het rommelt bij Meunier en co.: "Neymar wordt moe van hem"

08-11-2017 11:00
3

Het gaat helemaal niet goed tussen Neymar en Unai Emery, zijn trainer bij Paris Saint-Germain. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe is Neymar na een paar maanden al klaar met de kritiek die hij vrijwel wekelijks krijgt van de Spaanse coach. 

In de zomer betaalde PSG liefst 222 miljoen euro voor Neymar, een wereldrecord. De international van Brazilië zou zich in Parijs vooral verwend gedragen. Hij trekt zich weinig aan van de regels die bij de club gelden, weet L'Equipe. Neymar heeft een broertje dood aan de videoanalyses van Emery, weigert hard te trainen en mee te verdedigen en stoort zich bovendien aan het feit dat de trainer achter de Parijse schermen de kant kiest van Edinson Cavani. Hij en Neymar kregen het eerder dit seizoen met elkaar aan de stok toen er een penalty genomen moest worden.

Een anonieme PSG-bron doet tegenover de sportkrant een boekje open over Neymar. "Zijn lichaamstaal is overduidelijk. In alles merk je dat hij niet op de opmerkingen van Emery zit te wachten. Neymar wordt moe van hem, hij wil eigenlijk vooral dat Emery hem met rust laat. Het begint steeds meer een Koude Oorlog te worden."

De Catalaanse krant Sport meldt dat men bij PSG ook geïrriteerd is over het feit dat Neymar vrijwel nooit voluit traint. Voelt de international een pijntje, dan laat hij zich liever door een masseur of fysiotherapeut behandelen. Bij de nationale ploeg doet Neymar wél altijd zijn stinkende best, valt de clubleiding op.