'Ex-Rode Duivel wordt nieuwe trainer van KV Kortrijk, exit Anastasiou'

'Ex-Rode Duivel wordt nieuwe trainer van KV Kortrijk, exit Anastasiou'

08-11-2017 07:30
1

De druk op Yannis Anastasiou is al wekenlang bijzonder groot bij KV Kortrijk. De Griek krijgt zijn team maar niet op de rails. De West-Vlamingen staan amper één puntje boven de rode lantaarn, KAS Eupen. De zoektocht naar een nieuwe coach lijkt nu eindelijk ten einde. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Kortrijk staat op het punt om Glen De Boeck binnen te halen als nieuwe coach. De 46-jarige ex-Rode Duivel zal geholpen worden door assistent Lorenzo Staelens, met wie hij eerder al samenwerkte bij Cercle Brugge en Moeskroen. Na zijn laatste avontuur bij Moeskroen – waar hij aan de deur werd gezet – zat hij al even zonder club.

Normaal zou Anastasiou nog de training leiden woensdagnamiddag, maar die kans lijkt echter klein. Voorzitter Joseph Allijns en manager Matthias Leterme wilden niet reageren. De Boeck heeft ervaring met ploegen in nood. In 2012 redde hij Waasland-Beveren en in 2016 deed hij hetzelfde bij Moeskroen. Als trainer van Cercle Brugge boekte de coach zijn grootste successen, hij behaalde met hen in 2008 de vierde plaats.