'PSV gaat de strijd aan met Anderlecht om goudhaantje uit de JPL'

'PSV gaat de strijd aan met Anderlecht om goudhaantje uit de JPL'

06-11-2017 07:30
3

Amper negentien jaar oud, maar Hassane Bandé is enorm gewild. De jonge speler van KV Mechelen charmeert heel wat topclubs en lijkt intussen al geen spek voor de bek van onze Belgische topclubs meer te zijn.

Eerder raakte al bekend dat heel wat clubs Bandé nauwlettend opvolgen. Onder andere Anderlecht en PSV hebben hem in het vizier. Mogelijk komt Anderlecht zelfs te laat, want PSV lijkt duidelijk wel een grote fan te zijn. Volgens Het Laatste Nieuws trok Marcel Brands, technisch directeur van PSV, zaterdag richting Mechelen om het goudhaantje te bekijken. Ook Valencia, Sevilla en enkele Duitse clubs hebben hem inmiddels om het lijstje staan.

Het is nog maar de vraag of Bandé nog lang bij Malinwa zal blijven. Een winters vertrek lijkt niet in de kaarten te liggen. "Ik denk niet dat Hassane ons deze winter al zal verlaten", reageert KVM-voorzitter Johan Timmermans. "Een concrete aanbieding hebben we nog niet ontvangen. Bovendien is die jongen graag bij ons en voelt hij dat hij zich hier verder kan ontplooien. Al weet je in het voetbal natuurlijk nooit. Als er een zot bod komt..."

De jonge aanvaller zou inmiddels vier miljoen euro moeten kosten. Een mooie prijs voor iemand die afgelopen zomer bijna gratis aangetrokken werd door Malinwa. De spits uit Burkina Faso zit inmiddels aan negen doelpunten na elf wedstrijden.