Antwerp-icoon ziet 'zijn' club schitteren: Het mooiste in tien jaar

Antwerp-icoon ziet 'zijn' club schitteren: "Het mooiste in tien jaar"

24-10-2017 09:40
2

Antwerp FC doet het uitstekend in de Jupiler Pro League. De promovendus verloor dan wel tegen Club Brugge (1-0), toch was de prestatie van The Great Old om zich aan op te trekken. Antwerp-icoon Patrick Goots ziet het uiteraard graag gebeuren.

Volgens Goots zat er afgelopen zondag meer in. "Het is een feit dat ze wel nog wat kansen kregen. Het grootste punt voor mij was: het geloof in eigen kunnen kwam veel te laat", aldus de voormalige spits van Antwerp in het Nieuwsblad. De voorbije weken liet Antwerp al heel wat fraais zien. De beste wedstrijd van het seizoen was volgens Goots die tegen Zulte Waregem. "Na wat ik toen zag, had ik een goed gevoel. Het was één van de mooiste wedstrijden in pakweg tien jaar."

Antwerp staat na elf speeldagen nog steeds in de top-vier. Goots geeft Antwerp zeker een kans op een Play-Off 1 plek. "Het is nu zaak om de vorm zo lang mogelijk te behouden en nog zo veel mogelijk punten te pakken voor Nieuwjaar. Dan hebben ze dus zeker kans om Play-off 1 te halen", is hij optimistisch.

De sterkte van dit Antwerp zou volgens velen de fysieke paraatheid zijn. Toch is dat niet het enige. "Oké, Antwerp is fysiek sterk, maar ploeg heeft ook voetballende kwaliteiten. Limbombe, Owusu, allemaal mannen die nog heel wat in zich hebben. En wat met Van Damme? Er is dus kwaliteit genoeg, zeker weten", aldus Goots.