Over en out voor Anastasiou? Dat zou heel onverstandig zijn

Over en out voor Anastasiou? "Dat zou heel onverstandig zijn"

22-10-2017 12:15

Het is ongemeen spannend onderin het klassement, want heel wat ploegen lijken dit seizoen maar niet in gang te schieten. KV Kortrijk hoort daar zeker bij, maar voorzitter Joseph Allijns wil niet met zoveel woorden zeggen dat coach Yannis Anastasiou zijn koffers moet pakken. Na de match tegen AA Gent (1-1) toont hij zich terughoudend.

Anastasiou krijgt nog niet officieel de bons. "Ik ga daar geen uitspraken over doen. Het zou heel onverstandig zijn. Of hij zijn hachje heeft gered? Ik ben niet alleen in de club, de raad van bestuur neemt de beslissingen. We gaan niet op basis van emoties reageren. De trainer weet perfect in welke situatie wij vertoeven", vertelt hij aan Sporza.

Allijns denkt niet dat er al een man overboord is. "Wij staan niet laatste en we hebben een groep met alle mogelijkheden. Maar we moeten vooruit, we moeten punten pakken. Dat hij geen druk voelt? Dat is de stijl van Anastasiou, je moet kunnen omgaan met druk. Als bestuur leggen we dat niet extra op, mij bemoeien ons zo weinig mogelijk. Wij mengen ons daar niet in: de technische staf heeft mogelijkheden gekregen, we hopen enkel dat daar resultaten uit komen."

Her en der wordt zelfs al Georges Leekens genoemd als opvolger. "Leekens? Die supporters zullen gewoon de krant hebben gelezen, zijn naam stond daarin. Maar dat is geen zorg voor nu. Laten we nu even genieten van het puntje dat we hebben gehaald, met een geniale ingeving van Hervé Kagé."

Acht degradatieploegen
Allijns denkt dat heel de rechterkolom nog mag vrezen. "De druk is groot, het wordt een heel moeilijk seizoen. Niet alleen voor Kortrijk, voor veel clubs. We hebben nog maar tien punten, we hebben er misschien wel dertig nodig om ons te redden. Er zijn dit seizoen misschien wel acht ploegen verwikkeld in de degradatiestrijd."