Genk-assistent laat zich uit over malaise: Je hebt met ego's te maken

Genk-assistent laat zich uit over malaise: "Je hebt met ego's te maken"

22-10-2017 12:00
1

Bij Racing Genk maakt coach Albert Stuivenberg dit seizoen niet bepaald indruk. Met 11 op 30 zit de Nederlander op de wip. Jos Daerden, zijn T2, is echter zeker dat het nog goedkomt.

In Het Belang Van Limburg geeft Daerden aan dat hij zeker geen opvolger van Stuivenberg gaat worden. "Nee, ik word geen hoofdtrainer meer. Die ambitie is weg. Wat als Albert...? Ik ben ervan overtuigd dat het zo ver niet komt. We geraken hier samen uit. De chemie tussen Albert en de spelers is er nog. Hij is heel aanwezig in de kleedkamer."

Uiteraard kunnen niet alle spelers even goeie vrienden zijn van de coach. "Natuurlijk schiet een coach beter op met speler X en minder met speler Y. Dat is menselijk, je hebt met ego's te maken. Maar ook als je met iemand niet zo goed overweg kan, betekent dat niet dat je professioneel niet kan samenwerken.

Daerden spreekt hier uit ervaring. "Ik verwijs naar mijn periode bij Germinal Beerschot. Toen ik daar kwam, stond de ploeg voorlaatste. We pakten meteen 27 op 33. Fantastisch. Maar Ivan Leko zat op de bank en dat deed me pijn. Hij was immers een modelprof. Alleen, ik kon hem niet zetten. Omdat het goed ging en omdat Leko keihard bleef werken, viel dat tussen de plooien. Maar op de momenten dat het slecht gaat, worden dergelijke zaken uitvergroot. Pieter Gerkens en Peter Maes is ook zo'n verhaal. Dat wordt nu weer opgerakeld."