Uitblinker droomt: heeft Antwerp er binnenkort international bij?

Uitblinker droomt: heeft Antwerp er binnenkort international bij?

22-10-2017 08:45

Bij Antwerp kan je er de laatste maanden niet naast kijken: Sinan Bolat is helemaal terug. De ex-doelman van Racing Genk, Standard én Club Brugge vindt na enkele kwakkeljaren zijn topvorm terug. Komt hij in beeld bij de nationale ploeg?

Een echte topkeeper heeft Turkije niet meer. Bolat zou dus een alternatief kunnen zijn. "De ­nationale ploeg, die wil ik opnieuw halen, ja. Er zijn enkele goeie, jonge keepers in Turkije, maar als je in Europa speelt, word je volgens mij hoger ingeschat. Ik had clubs in Turkije die me wilden. In Portugal ook. Maar als je jarenlang weinig gespeeld hebt, is dat niet slim. Mocht het daar dan niet lukken, dan riskeer je helemaal ­afgeschreven te worden. Zou ik dan nog een ploeg vinden in België of Frankrijk? Dat lijkt me moeilijk, als je zelfs in Turkije niet speelt", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Turken die elders speler worden naar verluidt wel scheef bekekenb. "Wat je vaak ziet: ze hebben niet graag dat een Turk uit het buitenland hun plek inneemt. Ze denken dat een buitenlandse Turk hen met de nek aankijkt. Tenminste, zo wordt het mij verteld. Zelf heb ik daar nooit geen last van gehad."

Bolat speelde al eens in Turkije, bij Kayserispor én bij het grote Galatasaray. Daar was hij evenwel maar tweede keeper. "En toch heb ik zo twee dromen verwezenlijkt. In Turkije keepen en dan meer bepaald bij Galatasaray, was er een van. Als kind keek ik elke week naar Galatasaray. En mijn keeperstrainer, dat was Claudio Taffarel (wereldkampioen met Brazilië, red.). Een uitstekende keeperstrainer. Zijn traptechniek is nog altijd perfect. Dat was echt een eer voor mij, ook al heb ik hem nooit ­gezegd dat ik zo’n fan was."