Antwerp-uitblinker piekert: Contacten met Duitse en Engelse clubs

Antwerp-uitblinker piekert: "Contacten met Duitse en Engelse clubs"

21-10-2017 14:00

Antwerp speelde deze zomer op de verrassing door Sinan Bolat voor te stellen als nieuwe keeper. De inmiddels 29-jarige Bolat kon ondanks zijn talent nooit doorbreken bij FC Porto. Een blessure van jaren geleden is de boosdoener.

Bolat is nooit meer helemaal de oude geworden na een ongelukkige botsing.  "Zeven jaar geleden tegen Club Brugge viel Wilfried Dalmat bij een lucht­duel op mijn knie. Zo heb ik mijn binnenste ligamenten gescheurd en waren mijn kruisbanden ­geraakt. De ligamenten werden geopereerd. Maar omdat de dokters zeiden dat die kruisbanden wel zouden helen, heb ik daar wel mee doorgespeeld, nog zeker 60 wedstrijden. Op het einde van het seizoen nadien zijn ze afgescheurd", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Zonder die zware blessure speelde Bolat misschien veel hoger. "Daar heb ik ook nog bij stilgestaan. Voor die blessure had ik goeie jaren achter de rug bij Standard en liepen er contacten met Duitse en Engelse clubs. Subtoppers. En ik was wel op een punt gekomen dat ik een transfer wilde maken. Maar gescheurde kruisbanden, dat verandert alles. Al is het maar omdat je minstens zes maanden nodig hebt om te herstellen."

"Ik ben in die periode bij Fulham gaan revalideren omdat ze me heel graag wilden. Na vier, vijf maanden zijn we er niet uitgeraakt en ben ik teruggekeerd naar Standard, waar ik uiteindelijk transfervrij vertrok."

Risico's
Door zijn onverschrokken speelstijl heeft Bolat natuurlijk ook meer kans op blessures. "Als je iets wil bereiken, neem je risico’s. Eigenlijk is elke beslissing in je leven een risico. Je weet nooit hoe iets zal aflopen. Ik nam ook een ­risico toen ik naar Antwerp kwam. Niemand heeft een glazen bol. Achteraf ­erop terugkomen en spijt hebben, dat heeft geen zin. Dat is zoals een foutje maken in doel. Blijf je daarin hangen, dan stapelen ze zich op en wordt het alleen maar erger."