Ik denk niet dat ik bovenaan het verlanglijstje van Martinez sta

"Ik denk niet dat ik bovenaan het verlanglijstje van Martinez sta"

18-10-2017 17:40

KV Oostende leek een toptransfer gedaan te hebben toen het Nicolas Lombaerts voorstelde. In de eerste maanden van het huidige seizoen kon de verdediger echter amper indruk maken. Daardoor lijkt ook zijn verhaal bij de Rode Duivels geschreven. Dat beseft Lombaerts zelf ook wel.

In gesprek met Sport/Voetbalmagazine klinkt de linkspoot niet bijster enthousiast meer over de naitonale ploeg. "Ik denk niet dat ik boven aan het verlanglijstje van Roberto Martínez sta", is hij eerlijk. Lombaerts volgt de ploeg dan ook niet echt meer. "Ik kijk sowieso niet veel voetbal. Een hele match uitkijken heb ik nooit gedaan. Nu ook niet. Ook een beetje omdat ik er niet bij ben. In het begin deed dat pijn, nu heb ik me geschikt in mijn lot."

Welke doelen stelt Lombaerts zich dan nog? "Terug omhoog geraken met Oostende is mijn voornaamste bekommernis. Als het met Oostende goed gaat, gaat het ook met mij goed. Ik ben niet belangrijk. Misschien ga ik tijdens het WK wel naar Sint-Petersburg, maar de voorbereidingen van de Belgische ploegen beginnen de laatste jaren zo vroeg dat ik misschien niet eens de tijd heb om te gaan", besluit hij.