Mulder weet hoe RSCA Neymar en co. moet bekampen: “Voluit gaan”

Mulder weet hoe RSCA Neymar en co. moet bekampen: “Voluit gaan”

16-10-2017 12:11
3

Woensdagavond ontvangt Anderlecht in het Astridpark de miljoenenploeg van Paris Saint-Germain. Paars-wit zal het spelen moeten ondergaan tegen al die wereldtoppers, al geeft Mulder de goede raad om geen schrik te tonen.

Jan Mulder gaf in Het Laatste Nieuws zijn kijk op de wedstrijd van woensdag in de Champions League. Vanhaezebrouck waarschuwde tijdens een interview na de uitwedstrijd Mechelen voor naïvitieit. De coach van paars-wit gaf aan dat men geen aanpak moet verwachten als op Mechelen. "Zou dit namelijk het geval zijn, dan gaat doelman Boeckx een karrenvracht doelpunten vissen, herinneren we ons de 5-0 van enkele jaren geleden tegen Ibrahimovic en co.", aldus Mulder.

In plaats van schrik te hebben, pleit de Nederlandse analist voor een aanvallende aanpak. Wie bang is krijgt slaag, zo denkt Mulder. "Juist met het inbouwen van voorzichtigheid incasseer je die karrenvracht. Dat is geen romantiek, dat is keiharde realiteit. Inbouwen is uitlokken."

"Hopelijk waren zijn waarschuwende woorden een Heinziaanse schijnbeweging en gaat Anderlecht woensdag voluit. Geef de spelers de kans boven zichzelf uit te stijgen, sleep het publiek mee! Mocht een royaal aanvallend RSCA toch dik verliezen, dan zullen we de Belgische kampioen bewonderen voor de spelopvatting die bij de club past- en rendeert", besluit het Anderlecht-icoon.