Anderlecht-huurling bezorgt jonge Duivels belangrijke zege tegen Cyprus

10-10-2017 17:52

Onze nationale beloftenploeg heeft dinsdagavond een belangrijke zege geboekt met het oog op het Europees Kampioenschap onder 21, dat in 2019 wordt gespeeld in Italië en San Marino. De troepen van coach Johan Walem wonnen met 0-2 tegen groepsleider Cyprus.

Dodi Lukebakio de grote held van de avond. De flankspeler van RSC Anderlecht, die momenteel op huurbasis bij Sporting Charleroi speelt, scoorde na vijf minuten in de tweede helft een belangrijk doelpunt voor zijn ploeg. In de slotfase legde Samuel Bastien (ex-Anderlecht, nu Chievo) de eindstand vast. Dankzij deze nipte zege doet België een uitstekende zaak in groep F.

De mannen van Walem springen over tegenstander Cyprus naar de eerste plaats. Cyprus blijft momenteel tweede, maar daar kan Zweden dinsdag verandering in brengen als het wint tegen Malta. Bovendien heeft de Zweedse ploeg ook één match minder gespeeld dan België. Als die wordt gewonnen, springen ze naar de leiding.