Van Holsbeeck had bijzondere reden om Vanhaezebrouck te halen

Van Holsbeeck had bijzondere reden om Vanhaezebrouck te halen

04-10-2017 08:56
3

Anderlecht stelde dinsdag Hein Vanhaezebrouck voor als zijn nieuwe trainer. Het is een publiek geheim dat Herman Van Holsbeeck de voormalig oefenmeester van KAA Gent heel hoog heeft zitten. In Het Laatste Nieuws geeft de manager van Anderlecht aan, waarom paars-wit voor Vanhaezebrouck koos. 

Onder René Weiler was het resultaat er in het eerste jaar, maar het voetbal van Anderlecht liet het vaak afweten. "Ik zit in de laatste rechte lijn van mijn carrière. Mijn palmares zullen ze mij nooit afpakken, maar in die laatste rechte lijn moet ik proberen een coach naar Anderlecht te halen waar unanimiteit over is én wiens filosofie overeenstemt met die van de club", aldus Van Holsbeeck.

Vanhaezebrouck haalde het van twee andere lievelinen van Van Holsbeeck. "Als je dan in België een toptrainer zoekt, dan kom je uit bij drie namen. Vanhaezebrouck, Francky Dury en Felice Mazzu. Mazzu vind ik een goede trainer, maar wie goed naar zijn voetbalfilosofie kijkt, weet dat die enorm verschilt van die van Vanhaezebrouck."