Dierckx tast in het duister: ''Nog steeds geen uitleg over gekregen''

Dierckx tast in het duister: ''Nog steeds geen uitleg over gekregen''

02-10-2017 15:52
3

Tuur Dierckx beleefde zaterdag een speciale avond met Waasland-Beveren. Hij scoorde namelijk tegen zijn ex-club Royal Antwerp FC, waarmee hij bijdroeg aan de 3-1 overwinning. Ondanks zijn opvallende vertrek bij de promovendus kent hij geen rancune.

Dierckx vindt het wel jammer dat zonder verklaring werd afgedankt door Antwerp. "Het is spijtig dat het op die manier is afgelopen. Met het behalen van de titel heb ik daar vorig jaar een fantastische periode gehad. Toen ik deze zomer naar de B-kern werd gestuurd, voelde dat dan ook zeer onrechtvaardig aan. Er was geen enkele aanleiding voor en tot op vandaag heb ik daar nog steeds geen uitleg voor gekregen. Dat vind ik raar, maar blijkbaar gaat het zo in het voetbal", zegt de flankspeler in Het Nieuwsblad.

Zoals gezegd koestert hij geen wrok tegenover The Great Old. "Nee, hoor. Ik ben niet rancuneus. Bij iedereen met wie ik vorig seizoen werkte, heb ik nog steeds een goed gevoel. De band met de fans is ook nog erg intens. Het respect is er nog steeds. Het zijn alleen de mensen die er vorig jaar nog niet waren die dat misschien niet hebben… Maar goed, zij doen hun job zoals zij denken dat ze het moeten doen. Dat is hun goed recht. Voor de rest heb ik daar niets aan toe te voegen'', besluit Dierckx.

Lees ook: Dierckx weigert meer zout in wonden van Antwerp te strooien: ''Een dubbel gevoel''