OFFICIEEL: Belgische coach stapt op bij nationale ploeg

  OFFICIEEL: Belgische coach stapt op bij nationale ploeg

  maandag 25 september 2017 om 09:03

  Rudi Verkempinck is niet langer meer aan de slag bij de Roemeense voetbalbond. De 51-jarige Belg besloot om na het ontslag van bondscoach Christoph Daum op te stappen als assistent bij de Roemeense nationale ploeg.

  Bij Het Laatste Nieuws reageert Verkempinck op zijn vertrek. "Na het vertrek van T1 Christoph Daum, met wie ik een tandem vormde, vond ik het niet opportuun om door te gaan als assistent van de nationale ploeg", klinkt het.

  Volgens Verkempinck was zijn rol in Roemenië nog niet uitgespeeld. "Ik kon nochtans blijven, maar de voetbalbond en ik hebben een akkoord gevonden om mijn contract in onderling overleg te verbreken."

  Goed een jaar geleden nam Daum Verkempinck mee naar Roemenië. Het land kon zich niet plaatsen voor het WK. Daarom kreeg Daum zijn C4. Meer dan waarschijnlijk wordt Verkempinck binnenkort opnieuw de assistent van Daum als de Duitser een nieuwe club vindt. In België werkte Verkempinck onder meer voor Kortrijk, Waasland-Beveren en Club Brugge. Bij Blauw-Zwart was hij in 2011 ook even trainer ad interim.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  OFFICIEEL: Belgische coach stapt op bij nationale ploeg