Ontslag van Vanhaezebrouck blijft uit: 'Miljoenenkwestie en ander struikelblok'

Ontslag van Vanhaezebrouck blijft uit: 'Miljoenenkwestie en ander struikelblok'

Gepubliceerd: maandag 25 september 2017 om 06:47ma 25-09-2017 om 06:47

Het is crisis bij KAA Gent. Na acht speeldagen tellen de Buffalo's amper zes punten. Toch mag Hein Vanhaezebrouck nog altijd aan het roer blijven staan. Bij Het Laatste Nieuws denkt men dat daar twee redenen voor zijn.

Na de 0-1 nederlaag tegen Zulte Waregem was er zondag wederom crisisberaad in de Ghelamco Arena. Uiteindelijk besliste het bestuur om verder te gaan met Vanhaezebrouck. Dat hoeft niet te verbazen. Ivan De Witte is immers een groot voorstander van Vanhaezebrouck. Volgens de voorzitter krijgt de trainer de club straks weer op de rails en hij vreest vooral dat Vanhaezebrouck straks succes boekt bij een andere club (lees bij Anderlecht).

Toch meent Het Laatste Nieuws dat er nog andere factoren meespelen bij het uitblijven van een ontslag. Ten eerste gaat het om geld. Veel geld. Indien KAA Gent Vanhaezebrouck ontslaat, moet het de trainer twee miljoen euro betalen. Komt een andere ploeg Vanhaezebrouck weghalen, dan passeert KAA Gent zelf langs de kassa.

Een tweede probleem is dat KAA Gent momenteel nog geen idee wie Vanhaezebrouck kan opvolgen in de Ghelamco Arena. Achter de schermen klinkt het dat assistenten Peter Balette en Bernd Thijs mogelijk het seizoen bij de Buffalo's gaan uitdoen.  

Poll

Is Vanhaezebrouck de ideale trainer voor Anderlecht?

(3209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws