Machtsgreep bij Oud-Heverlee Leuven: 'Ze willen meer greep op bepaalde dingen'

  Machtsgreep bij Oud-Heverlee Leuven: 'Ze willen meer greep op bepaalde dingen'

  vrijdag 22 september 2017 om 17:28

  Dennis Van Wijk is niet langer trainer van Oud-Heverlee Leuven. De Nederlander werd aan de kant geschoven door de nieuwe clubeigenaars, die meteen Nigel Pearson aanstelden als nieuwe coach.

  Erg verrast is Van Wijk echter niet door zijn ontslag. "Er is hier een nieuwe weg ingeslagen en die weg is King Power", liet hij optekenen tegenover Sporza. "Ik was niet echt verrast dat de eigenaars hun eigen trainer wouden. Als een club wordt overgenomen, kiezen ze meestal voor een nieuwe staf. Maar het heeft nu toch een tijdje geduurd en ik vind de timing wel erg slecht, net voor de match tegen Beerschot-Wilrijk."

  "Het ging goed. Iedereen was tevreden, want de resultaten waren goed. Toen ze het mij woensdag vertelden, kwam ik toch een beetje uit de lucht vallen. Maar dit is een politieke beslissing. Ze willen meer controle krijgen op bepaalde dingen. Het is absoluut niet omdat het slecht ging met de ploeg. Dit komt misschien over als een drastische beslissing, maar in het voetbal schrik ik nergens meer van. Het is meer politiek aan het worden dan sport."

  Geen assistent
  Van Wijk kon in Leuven blijven als assistent van Pearson, maar daar bedankte hij voor. "Ze wilden me ook nog bij de club houden. Ik zou een nieuw contract krijgen, maar dat zag ik niet zitten. Ik heb de nieuwe coach nog wegwijs gemaakt deze morgen en heb hem dan de sleutels van het kasteel gegeven. Ik wens de club veel succes. Wat mijn toekomst brengt, weet ik nog niet, maar ik neem aan dat ik in het voetbal blijf."

  Plaats een reactie

  DDT +3045
  vrijdag 22 september 2017 om 22:02
  Hij heeft 100% gelijk
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Machtsgreep bij Oud-Heverlee Leuven: 'Ze willen meer greep op bepaalde dingen'