Vanhaezebrouck waarschuwt: Gent-spelers mogen niet scheuren door woonwijk

Vanhaezebrouck waarschuwt: Gent-spelers mogen niet scheuren door woonwijk

21-09-2017 11:15
1

AA Gent heeft een nieuw oefencomplex neergepoot in Oostakker, maar niet elke buurtbewoner is echt gewonnen voor dat idee. Vooral de snelle wagens van sommige spelers zorgen voor wrevel.

Het oefencomplex ligt op een straat waar je maximum 50 per uur mag rijden. Heel wat spelers rijden daar echter veel sneller. "Volgens de omwonenden duwen sommige spelers het gaspedaal geregeld wat dieper in. En dat terwijl daar heel wat gezinnen met kinderen wonen", aldus Johan Dhaene van de Gentse politie in Het Nieuwsblad.

Gent wil daar iets aan doen en Hein Vanhaezebrouck werkt mee. "De trainer hamert er geregeld op en in heel het complex hangen posters die waarschuwen dat er wordt geflitst en dat er respect moet zijn voor de buurt en de kinderen. Het zijn allemaal jonge gasten die rondrijden met niet alledaagse wagens. We moeten ze een beetje in de gaten houden", zegt veiligheidsadviseur Dirk Piens.

Verder is er ook nog sprake van geluidsoverlast. Als de spelers over of naast schieten geeft dat kennelijk heel wat lawaai. "We gaan een groot net spannen. Bovendien worden de beschadigingen aan het wegdek in de François Van Impelaan, ontstaan tijdens de bouw van het complex, hersteld en hebben we al een tuinarchitect aangesproken om van de omheining een groenscherm te maken", verzekert Piens.

Niet bevoegd voor parking
Het complex zorgt ook nog voor parkeerproblemen in een nabijgelegen straat, maar dat valt buiten de bevoegdheid van de club. "De Stad beloofde dat aan te pakken", klinkt het bij AA Gent.