Nu Weiler weg is, wat met Kums? Hij is een belangrijke speler

Nu Weiler weg is, wat met Kums? "Hij is een belangrijke speler"

19-09-2017 16:35
4

Nicolas Frutos krijgt de komende weken de kans zich te bewijzen als T1 bij Anderlecht. De Argentijn heeft de leiding over de ploeg in afwachting van een nieuwe trainer. Onder Frutos lijkt Sven Kums alvast een nieuwe kans te krijgen om zich op te werpen als patron van de ploeg. 

De Argentijn had alvast mooie woorden voor Kums op zijn eerste persbabbel. "Toen hij 17 of 18 jaar oud was en ik hier nog speler was, trainde hij mee met ons", citeerde La Dernière Heure hem. En Kums liet een goede indruk na op Frutos. "Hij is echt een topgast die een schitterend parcours afgelegd heeft. Toen ik trainer was van de U21, heb ik hem ontelbare keren gebruikt als voorbeeld voor die jonge gasten."

Kums werd deze zomer met de grote trom binnen gehaald bij Anderlecht als opvolger van Youri Tielemans, maar kon zich nog niet doorzetten. "Het is waar dat hij nu terecht gekomen is in een nieuwe generatie Anderlecht-spelers. Het is niet het Anderlecht dat hij tien jaar geleden gekend heeft,maar hij is sterk genoeg om zich aan te passen en ons iets bij te brengen. Of hij morgen speelt? Dat zal ik nog beslissen. Maar hij is een belangrijke speler voor de club."