'Ontslag in de Jupiler Pro League dreigt bij slechte bekercampagne'

'Ontslag in de Jupiler Pro League dreigt bij slechte bekercampagne'

18-09-2017 07:18

Heel wat (top)clubs zijn slecht begonnen aan de competitie. KV Oostende spant de kroon. Na acht matchen wachten de Kustboys nog altijd op een eerste overwinning. Ondertussen mag trainer Yves Vanderhaeghe blijven zitten, maar een nieuwe misstap kan hem wel eens fataal worden.

Bij KV Oostende klinkt het dat Vanderhaeghe tien speeldagen krijgt om te laten zien dat hij nog het kan. De matchen bij KRC Genk en KV Kortrijk worden voor de trainer dus cruciaal. Bij Het Laaste Nieuws twijfelt men een beetje aan die wijsheid. Deze week speelt KV Oostende immers nog een bekermatch. KVO neemt het op tegen Union. Gaat het mis tegen de ploeg uit de Proximus League, dan haalt Vanderhaeghe mogelijk de twee volgende competitiewedstrijden niet meer. 

Vanderhaeghe probeert zelf positief te blijven. "Ik heb mijn spelers gevraagd om niet in de ontgoocheling te blijven zitten, want woensdag is er een belangrijke bekermatch tegen Union. We gaan geen kampioen meer spelen, maar twijfelen mag je als coach nooit doen. Sowieso moet je de spelers gemotiveerd houden. De situatie waarin we zitten, is niet leuk.'

Van de fans en het bestuur voelt de trainer weinig druk. "Drie weken geleden heeft de club al gezegd dat ze nog vertrouwen in me hebben. Dat zal ook wel te maken hebben met de laatste twee jaar. Ik begrijp niet dat daar elke keer weer vragen over moeten komen. Ik weet dat ik hier krediet heb opgebouwd. Maar dat ik niet kan blijven verliezen, weet ik ook wel."

Lees ook: "Je staat laatst, duidelijk. Dat maakt van ons een degradatiekandidaat"