Daarom vertrok Verheyen bij Club Brugge: Het bestuur had daar commentaar op

  Daarom vertrok Verheyen bij Club Brugge: "Het bestuur had daar commentaar op"

  dinsdag 12 september 2017 om 13:31

  Gert Verheyen is nog steeds een icoon van Club Brugge. Hij was jarenlang een sterkhouder in het Jan Breydelstadion en loodste Blauw-Zwart naar heel wat prijzen. Na zijn carrière ging hij aan de slag als beloftencoach, maar het kwam tot een breuk met de club. Reden? Zijn werk als analist.

  "Ik werkte in de luwte van de beloften, maar er begon commentaar te komen van het bestuur op mijn tv-werk. Zij dachten: ‘Nu we het hebben gezegd, zal hij er wel mee stoppen.’ Maar ik heb het andersom gedaan", vertelt Verheyen aan het magazine Humo. Daarop werd hij bondscoach van de nationale U19. 

  Verheyen wordt vaak geprezen als potentiële topcoach, maar ambieert het niet om als T1 van een club aan de slag te gaan. "Mag ik daar zelf over beslissen? Mijn keuze om geen hoofdcoach te worden is geen beroepskeuze, maar een levenskeuze. Er is te veel dat je niet in de hand hebt. Een trainer vliegt na twee speeldagen buiten, zijn opvolger wordt aangesteld en nog een week later verkopen ze zijn spits. Daar wil ik niet aan meedoen", klinkt het klaar en duidelijk.

  Plaats een reactie

  Boerken +5962
  dinsdag 12 september 2017 om 13:44
  Op voetbalintellectueel een van de betere in belgie
  Vind ik leuk
  freeman +7826
  dinsdag 12 september 2017 om 13:55
  Heel degelijke voetbalanalist ! Ondanks zijn Clubverleden geeft hij steeds een neutrale verslaggeving en .... soms kan hij Club met " een veeg uit de pan" bedenken .....!
  Vind ik leuk
  dinsdag 12 september 2017 om 14:04
  Ik vind hem goed als analist en is wel knap om te horen hoe hij denkt over het trainerschap. Overschot van gelijk.
  Vind ik leuk
  Lord Wenger +10604
  dinsdag 12 september 2017 om 16:15
  Hij kan alleen maar verliezen bij deze. Je weet nooit dat het de kanten uitgaat zoals een De Boeck of Peeters. En die laatste wordt als analist nu toch al helemaal niet meer serieus genomen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Daarom vertrok Verheyen bij Club Brugge: "Het bestuur had daar commentaar op"