Nainggolan voelt de bui al hangen: Ik heb schrik dat ik het WK moet missen, ja

Nainggolan voelt de bui al hangen: "Ik heb schrik dat ik het WK moet missen, ja"

11-09-2017 20:02
5

Radja Nainggolan verwacht niet dat hij op het WK van komende zomer tot de selectie van de Rode Duivels zal behoren. De middenvelder van AS Roma werd om disciplinaire redenen uit de groep gehouden door bondscoach Roberto Martinez.

In Het Laatste Nieuws reageert Nainggolan nog eens op de hetze. Vreest hij voor zijn WK-plekje? "Ik heb schrik, ja", is hij eerlijk. "Vier jaar geleden maakte ik hetzelfde al eens mee en het voelt gelijkaardig. Mijn gevoel laat me zelden in de steek. Ik heb nooit gezegd dat ik in de basis moet staan, maar ik vind dat ik mijn plaats heb bij die 28 of 30 namen die bij de Rode Duivels horen. Het is een beetje pijnlijk dat ik nu weer mijn best moet doen om bij de ploeg te geraken. Als je zelfs de kans niet krijgt om te presteren, dan wordt dat uiteraard moeilijk."

"Daarom doet de openlijke steun van mijn ploegmakkers bij de nationale ploeg ook echt wel deugd", geeft Nainggolan toe. "De bondscoach verwijt me een gebrek aan focus en discipline, maar ik snap eigenlijk niet goed waarover hij het heeft. Als Eden Hazard één minuut te laat is op een tactische bespreking, dan wil ik wel nog even zien of de bondscoach hem ook thuislaat."

Niet in fout
Nainggolan zou natuurlijk dolgraag terugkeren bij de Duivels, maar kan het ook wel loslaten. "Net daarom heb ik ook niet naar de wedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland gekeken", bekent hij. "De eerste match werd sowieso een walk-over en tijdens de tweede was ik in Disneyland met mijn familie. Ofwel ligt mijn focus bij de Rode Duivels ofwel bij mijn familie, maar niet bij allebei. Als ik bij de selectie had gehoord, dan lag mijn concentratie wél bij de nationale ploeg."

Martinez liet weten dat de bal in het kamp van de Antwerpenaar ligt. Daar denkt Nainggolan blijkbaar anders over. "Ik ga ook niet als eerste met de bondscoach praten, want dan geef je toe dat je iets verkeerds hebt gedaan. En volgens mij ben ik juist in mijn volste recht. Ik heb mijn principes en daar wijk ik niet van af. Nu lijkt het alsof ik als enige altijd te laat kom, maar dit is helemaal niet het geval", besluit hij.