Mechelen en Oostende blijven wachten op hun eerste zege

10-09-2017 21:48

Na zes speeldagen wachten KV Mechelen en KV Oostende nog altijd op hun eerste overwinning. Zondag speelden ze tegen elkaar. Na negentig minuten stond er 1-1 op het bord. De thuisploeg speelde het laatste half uur met tien man.

Mechelen zocht voor eigen publiek direct de aanval en dat leidde binnen tien minuten direct toe een reuzenkans. Anderlecht-huurling Silvere Ganvoula wist de kans de mogelijkheid niet te verzilveren, hij besloot over het doel van Mike Vanhamel. Diezelfde Vanhamel ging rond het half uur goed plat op wederom een poging van Ganvoula. KV Oostende werd dreigend vanuit een stilstaande situatie. Franck Berrier dwong Colin Coosemans tot een redding met een listige vrije trap. Beide teams gingen na een eerste helft met enorm veel strijd de rust in met een 0-0 tussenstand.

Ditmaal kwam Oostende beter uit de kleedkamers. Zinho Gano kopte een voorzet van Aleksandar Bjelica voorlangs. De match ging rust voort, totdat Faycal Rherras in minuut 67 voor opschudding zorgde. De Mechelen-verdediger trok de doorgebroken Gano neer. Daarop stond maar één straf: rood. Nauwelijks vier minuten later sloegen de bezoekers met een man meer gelijk toe. Knowledge Musona rondde beheerst af, nadat Gano hem alleen voor Coosemans zette.

KVM richtte zich echter knap op. Hassane Bandé bracht de tien man van Mechelen zelfs weer op gelijke hoogte. De Burkinese tiener volleerde vakkundig raak op aangeven van Tim Matthys. Yves Vanderhaeghe bracht met Joseph Akpala nog een extra spits in de slotminuten, maar de overwinning waar zo naar werd gesnakt kwam er niet meer: 1-1. Oostende liet tegen tien man de uitgelezen kans liggen om de rode lantaarn over te dragen aan Mechelen. Tot grote frustratie van Yves Vanderhaeghe, die onder flinke druk blijft staan.