'Niet bereikbare' Conte walgt van berichtgeving: Belachelijk, echt belachelijk

'Niet bereikbare' Conte walgt van berichtgeving: "Belachelijk, echt belachelijk"

09-09-2017 13:00

Antonio Conte spreekt de geruchten dat Ross Barkley niet naar Chelsea kwam omdat Conte zijn telefoon niet opnam, faliekant tegen. De Italiaan zei dat op het wekelijkse perspraatje van de Londense club.

Barkley was op deadlineday dicht bij een transfer naar Stamford Bridge. De aanvallende middenvelder was al medisch gekeurd, maar de deal zou zijn afgeketst omdat Barkley geen gesprek met Conte kon hebben. In de Engelse pers wordt gemeld dat dit een bewuste keuze zou zijn geweest van de Chelsea-leiding omdat Conte er met een zwak gesprek eerder verantwoordelijk voor was dat Alex Oxlade-Chamberlain niet naar Chelsea kwam.

Op het perspraatje werd Conte al nijdig bij het aansnijden van het onderwerp. "Allereerst wil ik zeggen dat ik er niet van hou om over spelers van andere clubs te praten, dan toon je gebrek aan respect. Maar wat ik over deze zaak lees is belachelijk. Ronduit belachelijk. Ik kan er niet over uit, gewoon belachelijk. Dit is wat ik van dit nieuws denk", aldus Conte, geciteerd door Sky Sports.

Chelsea haalde uiteindelijk Davide Zappacosta (Torino) en Danny Drinkwater (Leicester City) naar Londen. "Ik denk dat de club zijn best heeft gedaan op de transfermarkt. Soms lukt het om te kopen, soms gaat dat om verschillende redenen niet door."