FIFA-aanwinst RSCA helemaal onderuit gehaald: 'Psychotische breakdown van bestuur'

FIFA-aanwinst RSCA helemaal onderuit gehaald: 'Psychotische breakdown van bestuur'

09-09-2017 09:25
6

RSC Anderlecht stelde eerder deze week heel trotst een nieuweling voor. Het haalde met Zakaria Bentato een E-sporter in huis. De 21-jarige Zakaria vertegenwoordigt Anderlecht met het spelletje FIFA. Columnist Nico Dijkshoorn begrijpt er allemaal niets meer van.

"Ik las: 'Anderlecht stelt fier nieuwste aanwinst voor (maar die zal nooit een officiële wedstrijd spelen)'. Waar kon dat over gaan? Had Anderlecht een hond gecontracteerd? Een Sint-Bernard? Is de totale gekte in het voetbal ­geslopen", schrijft hij in Het Nieuwsblad.

"De spelers zijn te duur geworden en Anderlecht heeft dan maar, in blinde paniek, vlak voor het verstrijken van de transferperiode een leuke hond luisterend naar de naam Rikkie gekocht. Of is er iets anders aan de hand? Het kon eigenlijk van alles zijn. Waarom stond dat woord 'officiële' er zo nadrukkelijk in? Was dit een speler die tot voor kort in een illegale Hongaarse competitie speelde? Met een varkensblaas als voetbal?"

Wat hij uiteindelijk te lezen kreeg, kon hij zelf niet voorspellen. "De werkelijkheid is, zoals altijd, weer veel gekker dan ik het zelf had kunnen bedenken. Anderlecht heeft een jongen gecontracteerd die heel goed is in virtueel voetballen. Op een PlayStation. Hij mag gebruikmaken van alle faciliteiten bij Anderlecht. Het krachthonk, dieetbegeleiding, etc..."

Psychotische breakdown
"Anderlecht neemt het voetballen op een spelcomputer uiterst serieus en zet een belangrijke stap naar de toekomst. Vinden ze zelf. Ik denk daar toch net iets anders over. Ik zou denk ik ook een andere kop boven het artikel hebben gezet. 'Anderlecht stelt, na gezamenlijke psychotische breakdown van bestuur, nieuwe bankzitter voor (maar die zal nooit een voetbalschoen dragen).' Noem het ouderwets, maar ik zie de FIFA 18-speler toch vooral als de gezworen vijand van het betaald voetbal. Voetbal doe je buiten, met een bal", aldus Dijkshoorn.

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports.