Het werk is nog niet voorbij, transfermarkt niet gesloten in het buitenland

Het werk is nog niet voorbij, transfermarkt niet gesloten in het buitenland

01-09-2017 06:00
2

De transfermarkt mag dan wel gesloten zijn in ons land, de transferperiode is nog niet voorbij. In het buitenland kunnen er nog steeds zaken gedaan worden. Een kort overzicht.

Nieuwe spelers kunnen onze clubs niet meer aantrekken. Maar overbodige spelers kunnen nog steeds naar een ander land geloodst worden. In het buitenland is de transfermarkt voor nog enkele andere, soms zelfs grote, landen open.

Eindigt vandaag
Vandaag sluiten er nog drie transfermarkten. In Albanië en Armenië kan men nog enkele uren transfers doen, net zoals in Spanje. Voor Real, Barcelona en Atlético Madrid zit het er nog niet op.

Nog twee tot vijf dagen geopend
Voor enkele andere landen is er nog heel wat tijd. Vooral in Oost-Europa dan. Zo sluit de transfermarkt in Roemenië pas op 4 september. Mexico en Israël doen dat pas op 5 september. Terwijl Bulgarije en Slowakije zelfs nog tot 6 september zaken kunnen doen.

Nog een week of meer
In Tsjechië en Turkije is er zelfs nog helemaal geen sprake van stress. Die transfermarkten zijn nog open tot 8 september. In Portugal kan men nog deal sluiten tot 22 september. Meer dan tijd genoeg dus.

Daarnaast zijn er nog landen in Afrika en het Midden-Oosten die nog enkele maanden te werk kunnen gaan.

Wanneer begint het spelletje weer helemaal?
De transfermarkt is gesloten, nu is het tijd om te kijken of er ook juist gehandeld werd. Als enkele Belgische ploegen dan toch niet versterkt genoeg blijken te zijn, is er nog de wintertransferperiode. Die gaat op 1 januari van start.