'Batshuayi kan Chelsea verlaten voor andere Champions League-ploeg'

'Batshuayi kan Chelsea verlaten voor andere Champions League-ploeg'

28-08-2017 09:48

Nu het vertrek van Kylian Mbappé aanstaande is, gaat AS Monaco op zoek naar vervangers. Volgens Nice Matin zijn Stevan Jovetic en Kasper Dolberg de topkandidaten, maar ook Michy Batshuayi wordt genoemd.

L'Equipe meldt maandag dat Paris Saint-Germain en Monaco een akkoord hebben bereikt over de huur van Mbappé met een optie tot koop van 135 miljoen euro plus 45 miljoen euro aan bonussen. Dat lijkt een verplichte optie te zijn. Reden van deze constructie is vermoedelijk dat PSG de Financial Fair Play-regels wil ontlopen door de transfersom van Mbappé op het volgende boekjaar te schrijven.

Volgens De Telegraaf is er al een megabod van 50 miljoen euro door Monaco op Dolberg uitgebracht en afgewezen door Ajax. Nu de deal van Mbappé ieder moment definitief kan worden, wil de club echt gaan handelen op de transfermarkt. Prioriteit nummer één is Jovetic, die nu nog onder contract staat bij Internazionale. Dolberg moet daarna volgen, schrijft Nice Matin. Probleem is wel de hoge transfersom die Ajax verlangt. 

Islam Slimani, Moussa Dembélé én Michy Batshuayi gelden als alternatieven voor Dolberg, voor wie de interesse van Monaco het meest concreet is. Batshuayi is bij Chelsea een bankzitter geworden, Alvaro Morata heeft de strijd voorlopig gewonnen. Bij Marseille bewees hij eerder al dat de Ligue 1 hem ligt.