Plots is de wereld anders bij Anderlecht: Mogelijk blijft hij

Plots is de wereld anders bij Anderlecht: "Mogelijk blijft hij"

28-08-2017 07:37
1

RSC Anderlecht kwam zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van KAA Gent. In de absolute slotfase pakte René Weiler nog uit met een opmerkelijke wissel. De Zwitser stuurde Hamdi Harbaoui tussen de lijnen. Mogelijk krijgt de korte invalbeurt nog een vervolg. 

Vorig seizoen haalde Anderlecht Harbaoui naar het Astridpark. De voormalige goaltjesdief van Lokeren begon goed in Brussel, maar kon zich daarna niet schikken in zijn rol als invaller. Na een opstootje mocht hij op huurbasis weg bij Anderlecht. Het voorbije half jaar kwam hij uit voor Charleroi.

Dit seizoen kreeg Harbaoui plots weer de kans om mee te trainen bij de A-ploeg van Anderlecht. Toch probeerde de club hem te verkopen. Tevergeefs. Weiler gaf hem daarom - en ook omdat Lukasz Teodorczyk momenteel niet genoeg brengt - maar een nieuwe kans. "Als de aanvallers moeilijk scoren, dan probeer je iets anders. Voor Harbaoui was een transfer voorzien, maar hij trainde altijd mee. Het kan ook dat hij blijft", aldus Weiler over Harbaoui in Sportwereld