Zoeken achter reden van afwezigheid Nainggolan, Martinez geeft uitleg

Zoeken achter reden van afwezigheid Nainggolan, Martinez geeft uitleg

25-08-2017 12:33
5

Radja Nainggolan zal de komende kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels niet aanwezig zijn. De middenvelder van AS Roma werd niet opgeroepen voor onze nationale ploeg. Achter de echte reden is het gissen.

De middenvelder is een sterkhouder bij AS Roma en is normaal gezien zeker van een basisplek bij de Rode Duivels. Nu is hij er niet bij. De bondscoach koos voor Steven Defour. De Spanjaard wil er echter niet al te veel over kwijt. "Dit is geen straf", klonk het op de persconferentie. "Radja was ontgoocheld de laatste interland, maar ik heb nu voor anderen gekozen", aldus Martinez.

Volgens Het Nieuwsblad zou hij echter wél gestraft zijn door de bondscoach. Zo zou de middenvelder voor de interland tegen Estland te laat geweest zijn voor de theoretische voorbereiding. Daarom koos onze bondscoach ook voor Marouane Fellaini en Axel Witsen tegen de Esten. Nainggolan werd op de vingers getikt en bleef op de bank. De niet-selectie lijkt nu nog een extra disciplinaire sanctie te zijn.

De fans zijn alleszins verbolgen. Zij begrijpen er helemaal niets van en hebben dan ook bijzonder veel kritiek op onze bondscoach zijn keuzes.