'Svilar landt snel in Lissabon, Anderlecht krijgt niet wat het vooropstelde'

'Svilar landt snel in Lissabon, Anderlecht krijgt niet wat het vooropstelde'

23-08-2017 09:31
14

De handtekeningen ontbreken nog, maar het staat eigenlijk al vast: Mile Svilar ruilt RSC Anderlecht voor Benfica. Zo komt er een einde aan de soap die was ontstaan rond het jonge keeperstalent. Anderlecht hoopte op vijf miljoen euro transfergeld, maar dat bleek niet realistisch.

Het Nieuwsblad weet dat Svilar snel in Lissabon verwacht wordt, waar hij een contract voor lange duur zal tekenen. Paars-wit ontvangt in totaal zo'n drie miljoen euro, iets meer dan de helft van wat het vooropgesteld had dus. Svilar hoopt bij de Portugese topclub de opvolger te worden van de 37-jarige Julio Cesar, die de laatste tijd regelmatig op de sukkel is met blessures.

Het supertalent schat de speelkansen bij Benfica dus hoger in dan in Anderlecht. Bij de Belgische landskampioen hoopte hij dit seizoen zijn kans te krijgen, maar met de komst van Matz Sels en door de uitstekende prestaties van Frank Boeckx vorig jaar leek enkel een rol als derde doelman haalbaar. Daar haalde Svilar zijn neus voor op. Hij forceerde dan ook een vertrek door weg te blijven van training.