Martinez vreest voor toekomst Rode Duivels: Daar komen problemen van

Martinez vreest voor toekomst Rode Duivels: "Daar komen problemen van"

17-08-2017 10:25
3

Bij de Rode Duivels spreekt men tegenwoordig van een Gouden Generatie. Ons land beschikt momenteel wel over de meest talentvolle voetballers in onze geschiedenis. Maar mooie liedjes blijven niet duren. Roberto Martinez voorspelt in de toekomst nog problemen.

"Er zijn twee knelpuntposities in het Belgische voetbal: centrale verdediger en flankverdediger", zegt hij in Het Nieuwsblad "Ik heb daar als bondscoach de komende 12 maanden nog geen last van, maar op langere termijn komen daar problemen van. Elke jonge speler wil aanvaller zijn."

De Spanjaard gelooft dat er wel een oplossing voor kan zijn. "We moeten in de jeugdopleiding ook de nadruk durven leggen op verdedigen, de jongeren daar ook het plezier van leren inzien. Ze kunnen allemaal wel goed voetballen, maar je hebt ook spelers nodig die kunnen verdedigen met contact, die absoluut willen winnen en die hun kop ervoor leggen. Daar moet aan gewerkt worden", besluit hij.

Bij de Rode Duivels rekenen we momenteel op ervaren mannen zoals Vincent Kompany (31), Jan Vertonghen (30), Toby Alderweireld (28) en Thomas Vermaelen (31). Ook Bjorn Engels (22) en Jason Denayer (22) staan nog in de wachtrij. Bij de Beloften rekent men momenteel op Mathias Bossaerts (KV Oostende), Senna Miangue (Cagliari) en Jordi Vanlergberghe (Club Brugge).