STVV bezorgt negen Standard-spelers een koude douche

STVV bezorgt negen Standard-spelers een koude douche

13-08-2017 21:50
1

STVV en Standard hebben Speeldag 3 afgesloten, maar een spektakelstuk werd het absoluut niet. STVV kon in het slot wel de drie punten nemen.

In de eerste helft was er veel vechtlust te zien, maar heel weinig kansen. Bij de bezoekers was vooral Edmilson heel bedrijvig. De ex-speler van STVV trapte na tien minuten de eerste echte kans voorlangs. 

Standard nam halverwege de eerste helft het heft in handen, maar echt tot grote kansen leidde dat niet. Net voor rust kwam Edmilson wel nog eens voor doelman Pirard, maar hij besloot naast. Aan de andere kant kwamen de spitsen van STVV nauwelijks in het stuk voor.

Weinig opwinding
In de tweede helft was er beterschap te merken, al kwam de eerste bal tussen de palen kwam er pas na een uur. Botaka deed een poging, maar hij kon Ochoa niet kloppen in de korte hoek. Even later kreeg ook Boli een mooie kans, maar zijn kopbal leek nergens op. Aan de overkant verbrodde Edmilson al struikelend een mooie kans.

Standard viel niet meer echt op met grote kansen, maar wél nog met een late rode kaart. Fai moest eraf met een tweede geel. Even later moest ook Orlando Sa eraf met direct rood na ingrijpen van de videoref. Hij zou namelijk nagetrapt hebben. 

Met negen spelers leek Standard toch nog een puntje uit de brand te slepen, tot Boli in de slotfase nog kon profiteren van mistasten bij Ochoa. STVV pakt zo een mooie 6 op 9, Standard houdt het bij 4 op 9.