Vanlerberghe geeft toe: Voor mij wel een moeilijke periode geweest

Vanlerberghe geeft toe: "Voor mij wel een moeilijke periode geweest"

13-08-2017 14:44

Dit weekend won Club Brugge met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. Bij Blauw-Zwart maakte Jordi Vanlerberghe zijn officiële debuut. Op de website van Club Brugge reageerde Vanlerberghe na dat mooie moment.

Vanlerberghe verving Jelle Vossen. De jongeling moest een tijdje wachten op zijn debuut. "Ik wist dat de overstap van Mechelen naar Club Brugge de nodige aanpassing zou vergen. Het is natuurlijk niet altijd leuk als je ernaast valt, maar dat is de keuze van de trainer. Maar ik ben wel blij dat ik vandaag mijn debuut heb kunnen maken. Het is voor mij wel een moeilijke periode geweest. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in mijn jonge carrière. Bij Mechelen zat ik altijd bij de kern en dat was de voorbije matchen hier niet altijd het geval."

"Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de trainer in toch wel een belangrijke match. Mijn doelstelling is gewoon keihard blijven werken op training en laten zien dat ik er iedere week bij hoor. Het was een match waar vooral veel gelopen en gewerkt moest worden. Het was knokken op het veld. Ik had misschien iets meer de bal kunnen bijhouden maar ik ben zeker niet ontevreden. Al bij al een geslaagd debuut met de nodige drie punten, dat geeft toch altijd iets meer glans."

Vanlerberghe viel de afgelopen weken Ivan Leko niet lastig. "Ik ben zelf nooit naar de coach gegaan, maar de trainer heeft wel veel met mij gepraat en gezegd dat ik zo moest blijven verder werken. De beloning zou dan uiteindelijk wel volgen en dat is vandaag dus ook gebeurd. Je mag nooit aan jezelf twijfelen, maar je voelt aan op training of het lukt of niet. Ik heb toch wel een goeie twee weken nodig gehad om mij aan te passen, maar nadien ging het beter en beter. Ik ben nog niet op de volle honderd procent, maar ik geef mezelf nog wat tijd. Ik had er wel rekening mee gehouden dat het de nodige tijd in beslag zou nemen."