City laat zich mede dankzij sterke prestaties van Kompany en De Bruyne niet vangen

City laat zich mede dankzij sterke prestaties van Kompany en De Bruyne niet vangen

12-08-2017 20:37

In de Premier League is Manchester City goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Zaterdag won het met 0-2 op het veld van Brighton & Hove Albion. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne kwamen sterk voor de dag.

Bij de thuisploeg was er natuurlijk nog geen spoor van José Izquierdo. De winger zit al in Engeland, maar zijn transfer raakt waarschijnlijk pas volgende week rond. Mathew Ryan (ex-Club Brugge en ex-Genk) stond bij Brighton tussen de palen. Bij de bezoekers begonnen Vincent Kompany en Kevin De Bruyne in de basis.

Onze landgenoten lieten aardige dingen zien. Kompany viel op door onder meer een geweldige interceptie. De Bruyne leefde zich dan weer offensief uit. Hij stond aan de basis van de 0-1. Op het middenveld veroverde De Bruyne in de 70e minuut de bal en via via kwam het leer bij Sergio Aguero, die weer eens raak trof op de openingsspeeldag.

Op een kwartier van het einde maakte een eigen doelpunt van Lewis Dunk echt een kruis over alle ambities van de promovendus, 0-2. City begint dus goed aan het nieuwe seizoen. Dat kan niet van Liverpool en Chelsea gezegd worden. The Reds speelden zaterdag gelijk. Terwijl de Blues in eigen huis verloren.