Opmerkelijke uitspraak: Pogba? Geef mij dan maar Youri Tielemans

Opmerkelijke uitspraak: "Pogba? Geef mij dan maar Youri Tielemans"

10-08-2017 19:35

Youri Tielemans is bezig aan zijn eerste seizoen bij AS Monaco, met zijn 25 miljoen was hij de duurste uitgaande transfer ooit bij Anderlecht. Philippe Albert vindt dat bedrag niet overdreven en verwijst daarbij naar Paul Pogba.

Die laatste ging namelijk voor meer dan honderd miljoen euro naar Manchester United. Albert vindt dat Tielemans voor een vierde van de prijs meer bijbrengt. "Ik vind Pogba een uitstekende speler, hé, maar als je naar zijn offensieve kwaliteiten kijkt, dan brengt Youri Tielemans een ploeg veel meer bij. Als ik zou mogen kiezen? Geef mij maar Tielemans. Direct", stelt hij in Het Laatste Nieuws.

Pogba is voor de ex-Rode Duivel het bewijs dat de transferbedragen totaal de pan uit swingen. "Pogba is in mijn ogen geen exceptionele speler. Honderd miljoen euro voor zo iemand is veel te veel geld. Had het bestuur van Manchester United er nog hetzelfde uitgezien als tien jaar geleden, dan zou Man United nooit zo'n som betaald hebben voor een speler."

Tielemans is een veel betere koop. "Die 25 miljoen euro die Monaco betaalde voor Tielemans is ook veel geld, hé, maar Youri is nog jong en heeft enorm veel talent. Tielemans was vorig seizoen dé beste speler uit onze competitie - zijn transfersom is níet overdreven als je weet dat die van Pogba ruim honderd miljoen was. Tielemans' vertrek is zonder twijfel een groot verlies voor de Belgische competitie."