OFFICIEEL: Lokeren heeft nu al opvolger beet voor Kristinsson

OFFICIEEL: Lokeren heeft nu al opvolger beet voor Kristinsson

09-08-2017 14:35
12

Sporting Lokeren heeft er niet lang over gedaan een nieuwe coach aan te stellen. Zoals verwacht is Peter Maes de nieuwste T1 van de Waaslanders. Dat meldt de club woensdag op de eigen website, meteen nadat het nieuws uitlekte dat Runar Kristinsson ontslagen werd.

Lees ook: OFFICIEEL: Lokeren volgt STVV en gooit zijn coach buiten

Het wordt voor Maes de tweede passage bij Lokeren, nadat hij eerder aan de slag was tussen 2013 en 2015. Hij loodste de Waaslanders toen naar Play-Off 1, maar na zijn vertrek zakte de club terug weg en moest het twee keer tegen de degradatie vechten. Het zag met Bob Peeters, Georges Leekens al verschillende trainers kortelings passeren.

Maes zat zonder baan sinds zijn vertrek bij Genk vorige winter. De 47-jarige Limburger had al verstaan zin te hebben in een nieuwe uitdaging en moet nu Lokeren dus reanimeren. Hij zal ook een nieuwe technische staf mogen samenstellen. 'Maes zal morgen in de namiddag voor het eerst de selectie trainen. Hij tekende een overeenkomst voor drie seizoenen. Donderdag om 17u00 is er een persconferentie waarop de nieuwe trainer aan de pers zal worden voorgesteld', laat Lokeren weten in een mededeling.