Weiler komt helemaal in luxepositie, publiekslieveling traint snel terug mee

Weiler komt helemaal in luxepositie, publiekslieveling traint snel terug mee

31-07-2017 11:10
2

Heeft RSC Anderlecht ooit al in zo'n luxueze positie gezeten onder de doellat als dit seizoen? Met Rode Duivel Matz Sels en jonge wolven Davy Roef en Mile Svilar zat René Weiler al zeer goed. Ook Frank Boeckx staat echter opnieuw klaar om een mondje mee te spreken.

De ervaren goalie verraste vorig seizoen vriend en vijand door eerste doelman te worden. In die hoedanigheid presteerde Boeckx ook uitstekend, waardoor hij uitgroeide tot een absolute publiekslieveling in het Astridpark. Het sprookjesseizoen eindigde echter met een domper(tje): de dertigjarige keeper moest geopereerd worden aan de rug. Het Laatste Nieuws weet dat Boeckx nu opnieuw fit is en volgende week weer aanpikt op training.

Omdat de revelatie in het tussenseizoen niet in actie kon komen voor paars-wit, besloot de recordkampioen Sels te huren van Newcastle United. Met de komst van de ex-Buffalo is de concurrentie natuurlijk gevoelig gestegen. De vraag rijst dan ook of Boeckx een vervolg zal kunnen breien aan zijn boerenjaar. Zelfs de positie van tweede doelman ligt open, met Roef en Svilar als back-ups. Al zou die laatste wel eens een transfer kunnen maken.