Eupen heeft goedkoopste pintjes van JPL, maar wie heeft de duurste?

Eupen heeft goedkoopste pintjes van JPL, maar wie heeft de duurste?

28-07-2017 14:06
2

Met het voetbalseizoen in aantocht heeft La Dernière Heure een belangrijke analyse gemaakt: die van de bierprijzen! Wat blijkt: bij Eupen ben je geholpen voor weinig geld, bij STVV breng je beter een dikke portefeuille mee.

De vergelijkende test is relatief simpel: er werd berekend hoeveel het zou kosten als je bij alle wedstrijden van de reguliere competitie één liter bier zou drinken. In Eupen blijkt de pils het goedkoopste. Voor een jaar zou je dan amper 90 euro betalen. Een pint van 33cl kost er twee euro.

Bij STVV is het jaarbudget voor bier echter een stevige 132 euro. Daar moet wel bij worden vermeld dat het bier iets goedkoper is voor abonnees. Bij maar liefst zeven ploegen is het jaarbudget 120 euro, met onder meer Club Brugge, Antwerp en Standard.

Ander opvallend punt: hoewel onze competitie de Jupiler Pro League heet, is er niet alleen Jupiler te krijgen in onze stadions. Bij Moeskroen vinden we Stella Artois terug, bij Racing Genk drinken we Cristal en bij AA Gent, KV Mechelen en KV Oostende is er Maes te krijgen. Alle andere clubs hebben wel degelijk Jupiler.

Overzicht:
Eupen (90 euro)
Moeskroen (108)
Racing Genk (109,5)
KV Mechelen en Anderlecht (114)
Sporting Lokeren (117)
AA Gent en KV Oostende (118,5)
Club Brugge, KV Kortrijk, Antwerp, Waasland-Beveren, Zulte Waregem, Sporting Charleroi, Standard (120)
STVV (132)

Noot: La Dernière Heure ging bij verschillende maten altijd uit van de kleinste maat.