'Bruggeling heeft al een akkoord met Turken, het is wachten op de clubs'

'Bruggeling heeft al een akkoord met Turken, het is wachten op de clubs'

Ludovic Butelle zit op een zijspoor bij Club Brugge en mag uitkijken naar een nieuwe ploeg. Er lijkt nu een oplossing voor de Franse doelman te zijn gevonden. Hij zou hard op weg zijn naar Turkije.

Ivan Leko, de nieuwe coach van Club, heeft duidelijk laten blijken dat hij niet rekent op Butelle. De 34-jarige goalie ontbrak bijvoorbeeld op de Brugse Metten en de Europese lijst. Ethan Horvath is de nieuwe nummer één onder de lat, terwijl nieuwkomer Guillaume Hubert en de jonge Jens Teunckens zullen fungeren als de reserveekepers.

Een vertrek is voor alle partijen de beste oplossing en zijn exit komt er naar verluidt spoedig. Volgens FotoMaç gaat Butelle aan de slag bij Sivasspor, dat het afgelopen seizoen naar het hoogste niveau in Turkije promoveerde. Butelle keepte in totaal 66 duels voor Blauw-Zwart en was een zeer belangrijke schakel tijdens het kampioensjaar. Het afgelopen seizoen presteerde hij echter een stuk minder, waardoor hij zijn plaats is kwijtgeraakt.

UPDATE 15u40: De deal lijkt snel rond te kunnen komen. Volgens Turkse bronnen heeft Sivasspor al een akkoord met de doelman. Die ziet een overgang naar de Süper Lig dus zitten. Het is wachten op een akkoord tussen de clubs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie