Club heeft nieuwe potentiële publiekslieveling: In elke bal bijten

Club heeft nieuwe potentiële publiekslieveling: "In elke bal bijten"

26-07-2017 18:04

Club Brugge heeft dit jaar heel wat opportuniteiten in huis gehaald. De talentvolle jongeren moeten zich zien te evolueren bij de Bruggelingen. Mogelijk zit daar ook een nieuw goudhaantje tussen. Riley McGree bijvoorbeeld.

De achttienjarige Australiër begint aan zijn eerste Europese avontuur. In zijn thuisland geloven ze alvast in hem. Guillermo Amor, zijn ex-coach bij Adelaide United, denkt dat Club een bijzonder goede zaak gedaan heeft.

"Absoluut een van de lichtpunten van een ontgoochelend seizoen. Goede linkervoet en op verschillende plaatsen inzetbaar: net voor de verdediging, iets hoger of zelfs als nummer tien, kort achter de diepe spits", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De nieuwe Blondel
Het magazine vergelijkt hem met Jonathan Blondel, de voormalige publiekslieveling van de Bruggelingen. "Fysiek is Riley niet indrukwekkend, maar dat compenseert hij met inzet en lef. Alsof hij elke keer in de bal wil bijten", beschrijft Amor de middenvelder.

De concurrentie is alleszins bijzonder groot voor McGree. Ruud Vormer en Marvelous Nakamba lijken al zeker van hun basisplek. Daarnaast kunnen ook Timmy Simons, Jordi Vanlerberghe en Hans Vanaken op het middenveld uit de voeten.