Anderlecht-debutant maakt nerveuze indruk tijdens Supercup: 'Podiumkoorts'

Anderlecht-debutant maakt nerveuze indruk tijdens Supercup: 'Podiumkoorts'

24-07-2017 23:54
1

Het Constant Vanden Stockstadion maakte afgelopen weekend tijdens de Supercup kennis met Sven Kums, Matz Sels, Henry Onyekuru en Pieter Gerkens. Laatstgenoemde was één van de meest opvallende transfers van Herman Van Holsbeeck.

De jonge middenvelder die overkwam van Sint-Truiden maakte volgens Het Laatste Nieuws een nerveuze indruk tegen Zulte Waregem. "De eerste baltoetsen van zijn invalbeurt waren nog wat aarzelend. Podiumkoorts", schrijft de krant. "Maar Pieter Gerkens liet zijn schouders niet hangen. Hij liet zich meteen opmerken door zijn volume. Eén van zijn infiltraties resulteerde bijna in een goal, maar zijn kopbal belandde net naast de paal."

Gerkens was zelf tevreden over zijn debuut bij Anderlecht. Hij beseft dat hij zichzelf was aanpassingstijd zal moeten gunnen om de grote stap van STVV te verwerken. "Ik zal keihard werken op training om te bewijzen dat ik mijn plek hier waard ben", vertelde de middenvelder. "Jammer dat die bal er niet in valt. Misschien zal die er in de competitie, als het er écht toe doet, wel in gaan."