Update: 'Lierse weet waar het aan toe is: BAS doet vrijdag uitspraak over klacht'

Update: 'Lierse weet waar het aan toe is: BAS doet vrijdag uitspraak over klacht'

25-07-2017 23:05
1

White Star Brussel en Lierse zitten nog steeds in een stevige juridische strijd verwikkeld. Beide clubs verschijnen dinsdagavond voor het Belgische Arbitragehof voor de Sports (BAS). De Brusselse club diende een klacht in. Het claimt dat de transfer van Mike Vanhamel en Aurelien Joachim niet reglementair waren.

Op 2 maart legde White Star een klacht neer bij de KBVB. Volgens de Brusselse club was de deelname van doelman Vanhamel bij de thuismatch van 26 februari tegen Roeselare niet toegestaan. "Maar de klacht is ook retroactief toepasbaar op alle wedstrijden waarvoor Vanhamel en Joachim ingeschreven waren op het wedstrijdblad", klonk het toen.

Joachim en Vanhamel trokken op 1 juli 2016 naar Lierse. Daarvoor speelden ze bij White Star, waar ze hun contract hadden laten ontbinden "wegens zware fouten". Zo zouden beide spelers hun lonen niet hebben gekregen. De Brusselse club vindt echter dat het nog een transfersom van 400.000 tegoed heeft. Een som die Lierse moet betalen. Het stapte eerder al naar de Burgerlijke rechtbank en de Geschillencommisie Hoger Beroep van de KBVB. Die stuurde het dossier door naar het BAS.

Update 25/07 om 23.05 uur: Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) spreekt zich ten laatste vrijdag uit over de klacht van amateurclub White Star Brussel tegen SK Lierse. Dat heeft Herman Verbist, voorzitter van het BAS, dinsdagavond na een zitting van twee uur gezegd aan Het Nieuwsblad.