Anderlecht heeft eerste prijs beet na geflater en sterke Trebel

Anderlecht heeft eerste prijs beet na geflater en sterke Trebel

22-07-2017 22:20
7

RSC Anderlecht heeft zijn eerste prijs van het seizoen beet. De Brusselaars haalden het met 2-1 van Zulte Waregem.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten ver of Zulte Waregem kon al vieren. Een goede voorzet van Nill De Pauw belandde op het hoofd van Davy de fauw die het leer voorbij Matz Sels kopte.

Zulte Waregem bleef voortgaan op zijn elan en kon tot twee keer toe Sels nog bedreigen. De bal belandde echter niet in doel. Anderlecht kwam iets beter in de wedstrijd en kreeg enkele kansen. Een doelpunt bleef uit.

Meteen na de pauze verslikte doelman Louis Bostyn zich in een bal. Sofiane Hanni bedankte voor het geschenk en zorgde voor de 1-1. Het ging van kwaad naar erger voor Zulte Waregem.

Trebel schenkt Anderlecht prijs
De uitploeg verloor de wedstrijd helemaal uit handen. Anderlecht maakte van Zulte Waregem een speeltje. Een goed infiltrerende Adrien Trebel kon met nota bene een kopbal voor de 2-1 zorgen. De eerste prijs voor paars-wit was ineens binnen handbereik.

Het vat was helemaal af bij Zulte Waregem. De West-Vlamingen konden amper nog voor gevaar zorgen, waardoor Anderlecht de wedstrijd rustig kon uittikken. Pieter Gerkens en Henry Onyekuru mochten nog debuteren in de 2-1 overwinning.