'Marquez krijgt zijn zin bij STVV, middenvelder tekent nieuw contract'

'Marquez krijgt zijn zin bij STVV, middenvelder tekent nieuw contract'

24-07-2017 17:03

Roman Bezus zal ook in het seizoen 2017 - 2018 voor STVV uitkomen. Dat schrijft Het Belang van Limburg vrijdag. De Kanaries maakten het nieuws nog niet officieel bekend, maar volgens de krant is alles in kannen en kruiken. 

Vorige zomer tekende de aanvallende middenvelder een contract van één seizoen met een optie voor nog een extra seizoen. De optie werd niet gelicht, maar beide partijen gaan nu toch weer samen in zee. 'Even was er twijfel of de 19-voudige Oekraïense international terug zou komen naar STVV maar zijn terugkomst is intussen bevestigd', schrijft Het Belang van Limburg.'

In de zomer van 2016 verraste STVV door Bezus aan te trekken. Hij kwam over van FC Dnipro Dnipropetrovsk. Met de ploeg uit Oekraïne speelde hij nog de halve finale van de Europa League. De 26-jarige Bezus kwam ondertussen ook al negentien keer voor zijn land uit en scoorde daarin vier keer. Ondanks zijn mooie adelbrieven overtuigde hij vorig seizoen niet helemaal op Stayen. Nu krijgt hij een tweede kans om zich in Limburg te bewijzen. 

Update 24/07: Volgens Het Belang van Limburg hebben STVV en Bezus een akkoord bereikt. Nieuwe coach Mazquez gelooft in de middenvelder en wil hem komend seizoen in de kern hebben. De middenvelder zet maandag nog zijn handtekening onder een tweejarig contract met optie.