'Neymar-transfer vergt enorme operatie: PSG is honderden miljoenen extra kwijt'

'Neymar-transfer vergt enorme operatie: PSG is honderden miljoenen extra kwijt'

19-07-2017 17:10

Na de berichten dat Neymar klaar is met zijn rol in de schaduw bij FC Barcelona, lijkt Paris Saint-Germain werk te willen maken van zijn komst. Dat wordt echter een enorme operatie voor de Parijzenaars, die liefst 528 miljoen euro moeten vrijmaken.

De minimale ontsnappingsclausule van Neymar bedraagt 222 miljoen euro, maar door de salariseisen van de Braziliaan vallen de kosten van de totale operatie veel en veel hoger uit, zo meldt Sport. Neymar verlangt zo'n dertig miljoen euro per seizoen. Netto wel te verstaan. Daarmee komt hij bruto voor zo'n 61,2 miljoen euro op de loonlijst te staan.

Ervan uitgaande dat Neymar voor vijf jaar zou tekenen, levert dat een totaal salaris van 306 miljoen euro op. Dat opgeteld bij de transfersom maakt een totaal van 528 miljoen. Overigens mag PSG zich nog gelukkig prijzen. Doordat de Franse grootmacht de transferclausule van de aanvaller activeert, hoeft er nauwelijks belasting te worden betaald.

Sport neemt wedstrijdpremies en bonussen overigens niet mee in de berekening. Diverse media meldden dinsdag dat PSG serieus werk maakt van de komst van Neymar. De 25-jarige Braziliaan zou uit de schaduw willen treden van Lionel Messi.