Vukovic kijkt zijn ogen uit bij Racing Genk: Zij maken indruk

  Vukovic kijkt zijn ogen uit bij Racing Genk: "Zij maken indruk"

  zaterdag 15 juli 2017 om 23:15

  Racing Genk heeft sinds deze zomer een nieuwe ervaren doelman. Danny Vukovic moet de nummer één worden in Limburg. Hoewel... de 32-jarige doelman beseft dat zijn concurrentie niet mals is.

  Met Nordin Jackers en Gaëtan Coucke staan er twee keepers klaar om zijn plaats in te nemen. "Wat mijn voorganger Mathew Ryan mij ingefluisterd heeft, klopt volledig. Dit is een jonge ploeg met hopen talent. Ook mijn twee jeugdige concurrenten maken indruk. Ik besef dat ik een basisplaats niet cadeau zal krijgen. We zijn met drie voor één plaats. Een echte nummer 1 is er niet", beweert hij in Het Belang Van Limburg.

  Vergeleken met zijn vorige club Sydney FC is het niveau van Genk wel een aanpassing. "Het is een enorme verandering voor mij. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt. Het gaat er hier allemaal veel professioneler aan toe. Ik zal wat tijd nodig hebben om dit ritme op te pikken. Ik heb nog nooit zo veel op de massagetafel gelegen."

  Zowel in Turkije als in Japan werd Vukovic een flop. Dat zal volgens hem geen derde keer gebeuren. "De vorige keren werd ik geconfronteerd met factoren die ik niet in de hand had. Nu heb ik het voordeel dat ik het sterkste seizoen ooit uit mijn carrière achter de rug heb. Met Sydney ben ik landskampioen geworden. Ik heb intussen ook een pak ervaring opgedaan. Daardoor heb ik de weg gevonden naar de nationale ploeg."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Vukovic kijkt zijn ogen uit bij Racing Genk: "Zij maken indruk"