Genkse fans hielden Buffel van transfer naar Club Brugge: Zeker meegespeeld

Genkse fans hielden Buffel van transfer naar Club Brugge: "Zeker meegespeeld"

15-07-2017 07:55
1

Thomas Buffel hangt voorlopig zijn schoenen nog niet aan de haak. De ervaren aanvallende middenvelder doet er nog een jaartje bij. Aankomend seizoen is Buffel opnieuw te zien bij KRC Genk. Terwijl hij ook naar Club Brugge kon. In Het Het Nieuwsblad laat Buffel zich uit over het aanbod van Blauw-Zwart. 

De Genkse fans deden er alles aan om Buffel in het hartje van Limburg te houden. Zo was er bijvoorbeeld een petitie om Buffel te behouden. "De steun van de fans heeft zeker meegespeeld in mijn keuze."

"Ik had twee gesprekken met Vincent Mannaert en kreeg een aantrekkelijk voorstel, onder voorbehoud. Ik heb het overwogen, maar ik wilde Genk en al die fans niet laten wachten. Het moest te snel gaan voor zo'n ingrijpende beslissing. Ook omwille van mijn privésituatie. Er was al zoveel gebeurd."

Buffel moest een paar maanden geleden afscheid nemen van zijn Stephanie. "Ik had er snel een nieuwe woonst moeten zoeken. Tijdelijk dan nog, want ik heb er geen eigen huis. Dat was allemaal niet evident voor mijn kids. Het lijkt misschien wel makkelijker: terug naar Brugge, back to the roots, dichter bij mijn familie, makkelijker voor opvang ..."

"Maar ik heb er voldoende over nagedacht. Hier hebben mijn kinderen een structuur en kennen ze iedereen op de kleuterschool. Daar zijn ze ongelooflijk opgevangen, ik kan de school daar niet genoeg voor bedanken. Een verhuis naar West-Vlaanderen had zeker een impact op hen gehad."