OFFICIEEL: Juve en Bayern bereiken akkoord: optie tot koop van 40 miljoen euro

OFFICIEEL: Juve en Bayern bereiken akkoord: optie tot koop van 40 miljoen euro

12-07-2017 18:24
1

Het is officieel: Douglas Costa verlaat Bayern München voor Juventus. Dat hebben de twee grootmachten uit Duitsland en Italië woensdag bevestigd.

Costa wordt eerst voor een jaar gehuurd door Juventus, dat tot 1 juli 2018 de tijd heeft om de optie tot koop lichten. De kampioen van Italië kan hem voor veertig miljoen euro overnemen. De huursom bedraagt zes miljoen euro. Twee jaar geleden nam Bayern hem voor dertig miljoen euro over van Shakhar Donetsk.

Bij Bayern stond Costa al langer op de nominatie om te vertrekken. Hij kwam sinds de komst van Carlo Ancelotti in München nog maar mondjesmaat aan spelen toe. "Het waren serieuze en constructieve gesprekken met Juventus", verklaart voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern. "Aan al onze financiële wensen is voldaan, dat is mooi."

Costa gaat bij Juventus het shirt met rugnummer 11 dragen. In dienst van Bayern München speelde hij de afgelopen twee jaar 77 wedstrijden, waarin hij goed was voor veertien doelpunten en 27 assists. Costa won twee landstitels, de DFB Pokal en de Duitse Supercup.